Advies en aanbestedingen

Archeologienota

U bent architect, ondernemer, projectontwikkelaar of particulier? Welke rol u ook invult, u wilt voor geen onaangename verrassingen komen te staan bij uw project. Neem dan zeker contact op met Archeoservice voor een vrijblijvend gesprek. 

Archeoservice biedt haar diensten aan om U te begeleiden in het archeologische traject van het bouwdossier. Archeoservice zal daarbij de voorgestelde archeologische onderzoeken kritisch behandelen en in uw belang optreden. Het netwerk van professionelen waar Archeoservice jaren ervaring in heeft zal bevraagd worden om de beste prijs voor het beste onderzoek aan te leveren.

Zoekt u hulp bij uw aanbesteding voor archeologisch onderzoek? Dan kan u ook terecht bij ons! Archeoservice heeft ruime ervaring met het opstellen van bestekken, meetstaten en indienen in het loket. Met Archeoservice kunt u met een gerust hart een bedrijf aanstellen dat voldoet aan alle kwalificaties om het werk correct uit te voeren, en dat aan de beste prijs.

Wat kan Archeoservice doen voor mij?

Als u verantwoordelijk bent voor een of meerdere projecten wilt u dat dit zo vlot mogelijk verloopt. Opdat archeologisch onderzoek geen probleem vormt in uw planning en budget, kan Archeoservice dit kleine deel van uw taken overnemen. Archeoservice kent het klappen van de zweep en weet wie de beste kandidaat is om het werk uit te voeren. Laat Archeoservice voor u offertes opvragen bij verschillende bureaus en laat de afweging van prijs-kwaliteit-snelheid voor u maken. We volgen de uitvoering van de werken verder op en zorgen dat alleen dat aangerekend wordt, wat ook uitgevoerd is. Op deze manier heeft u één aanspreekpunt voor de uitvoering van verschillende werken.

Waarom is het zo belangrijk om een archeoloog te betrekken tijdens de aanbestedingsfase?

Het aantal keren dat een bestek niet aangepast is aan het archeologische werk dat uitgevoerd moet worden, zijn niet meer te tellen. Dat zorgt voor onduidelijkheid over uitvoering en kosten. Met andere woorden, dit is voer voor discussie en als projectverantwoordelijke wilt u een vlot en duidelijk traject. Vraag daarom aan Archeoservice voor begeleiding of zelfs het opmaken van een bestek. Wij hebben oog voor de valkuilen en weten op welke manier we een meerwaarde kunnen toevoegen aan het archeologische traject dat u moet volgen.

Vertel mij iets meer over die premies?

De overheid heeft de mogelijkheid gegeven om een deel van de kosten van archeologisch onderzoek te recupereren. Ruwweg iedereen met uitzondering van projectontwikkelaars, verkavelaars en (semi-)overheden komen hiervoor in aanmerking. 

Niet alle onderzoeken worden vergoed: het bureauonderzoek en landschappelijke boringen vallen bijvoorbeeld niet onder deze premies.

De overheid heeft onlangs aanpassingen aan de premies doorgevoerd. Vraag gerust na voor up to date informatie over deze premies. Wij helpen graag en vrijblijvend verder!